Във фирмите на Димитър Желязков-Очите констатирали документни престъпления
Във фирмите на Димитър Желязков-Очите констатирали документни престъпления / Dariknews.bg, Лалка Димитрова

Проверките на фирмите, собственост на Димитър Желязков-Очите, са констатирали документни престъпления. Става въпрос за документи с невярно съдържание, което е престъпление спрямо действащото законодателство. Това каза пред журналисти в Бургас главният секретар на МВР комисар Георги Костов.

Привикаха в полицията в Несебър дъщерята на Митьо Очите (ВИДЕО)

Проверените фирми, извършващи таксиметрова дейност, са повече от 6. Към момента няма окончателни резултати, разследването продължава. Резултатите трябва да бъдат представени от Районната прокуратура в Несебър. По констатираните престъпления и нарушения има образувани досъдебни производства.

Дейността на компаниите се проверява под лупа заради оперативна информация, според която таксиметрови фирми, които се водят на името на частни лица, всъщност работят за Димитър Желязков-Очите. Схемата е въведена заради изискването на местната власт едно лица да има право на три лиценза за таксиметрова дейност - т.е. три коли.

Свидетели на стрелбата в Слънчев бряг проговориха

Преди седмица всичките таксита на фирмите бяха стоварени на паркинга на полицейското управление в Слънчев бряг, а на разпит бяха извикани дъщерята на Желязков - Станислава, и бъдещият му зет Велислав.