дъжд
дъжд / iStock/Getty Images
Днес облачността ще е разкъсана, над много райони по-често значителна и на отделени места в северозападната половина от страната ще превали слаб дъжд. След обяд вятърът ще се ориентира от североизток, вечерта от изток и ще бъде слаб до умерен. Максималните температури ще бъдат между 17 и 22 градуса.

Над Черноморието ще има разкъсана, по-често значителна облачност, но валеж е малко вероятен. Ще духа слаб до умерен южен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са между 13 градуса и 18 градуса. Температурата на морската вода е 11 -12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има значителна облачност и на отделни места ще превали слаб дъжд, над 2200 метра слаб сняг. Ще духа до умерен югозападен вятър, по най-високите върхове силен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12 градуса, на 2000 метра около 5 градуса.

В средата на седмицата времето ще е променливо, сутрин - с повече слънце, в следобедните часове - на места с краткотрайни валежи, възможни са и гръмотевици. В сряда явленията ще са предимно в северозападната половина от страната, в четвъртък - само на отделни места в планините. Вятърът ще е все още от изток-югоизток, предимно слаб, втория ден в много райони ще е и почти тихо. След понижение на температурите в по-голямата част от Северна България в сряда, в четвъртък отново ще започне затопляне.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik
НИМХ, БТА