Вражда избухна между ромски фамилии в Христо Даново
Вражда избухна между ромски фамилии в Христо Даново / netinfo

Засилено е полицейското присъствие в ромската махала в карловското село Христо Даново, съобщиха от полицията. 12 души са задържани в ареста на РПУ-Карлово след масов побой на две ромски фамилии в махалата. Сред задържаните има и една жена. Арестуваните са на възраст между 18 и 47 години. Сбиването между двете фамилии започнало вчера следобед. Причина за побоя станало намушкването с нож на 26-годишния Розалин, член на от едната фамилия от 20-годишен младеж от другото семейство.

Двамата се скарали при игра на карти през нощта срещу неделя. Розалин бил откаран в болница, нападателят му избягал, а полицията успяла да предотврати разрастването на кавгата. На следващия ден обаче, връщайки се от свиждане с Розалин, близки на пострадалия нападнали с камъни и колове родата на 20-годишния младеж.

При сблъсъка били потрошени прозорците на няколко къщи, покъщина и 4 коли. Полицаите успели да разтърват биещите си и задържали 12 от тях. Снощи е бил задържан и 20-годишният нападател, който до този момент се укривал. Случаят продължава да се разследва. В момента в махалата всичко е спокойно, поне привидно увери кметът на селото Недко Несторов. Той потърсил съдействие от полицията и в момента десетина полицаи охраняват реда в ромския квартал.

Други новини от Пловдив