Катастрофата на Кресненското дефиле
Катастрофата на Кресненското дефиле / БГНЕС
Шофьор на камион загина при катастрофа в Кресненското дефиле, предаде БГНЕС.

30-годишният мъж загинал на място при удар между два товарни автомобила. Шофьорът на другия камион е на 70 години, получил е травма на главата и гръдния кош и е в болница в Благоевград. Спътникът на загиналия шофьор е с леки наранявания.

Мъж пострада при катастрофа с влекач край Кресненското дефиле


Катастрофата стана около 22:30 часа в сряда. През цялата нощ, в продължение на 6 часа, движението в Кресненското дефиле се извършваше в едната лента. Втората лента беше отворена за движение около 4:30 тази сутрин.
 

БГНЕС



Само преди седмица на същия участък се обърна товарен автомобил, който разпиля царевица, водачът на ТИР-а се отърва с рана на главата.

По неофициална информация, движещата се в посока Кресна цистерна "ДАФ" със „С“-регистрация навлиза в насрещното на острия завой и се удря челно във "Волво"-то с пернишка регистрация, след което се преобръща на лявата си страна. При удара кабината на "Волво"-то е унищожена напълно, разкъсана е и цялата лява страна на ремаркето, в което са превозвани метални релси.

Автобус и кола се удариха на пътя Симитли - Банско (СНИМКИ)


От удара загива 30-годишният водач на "Волво"-то, брат му, който пътувал с него е с леки наранявания.
 

БГНЕС



Движението в участъка се извършваше в едната лента почти цяла нощ, нормалният трафик бе възстановен към 4 часа тази сутрин.

На този завой преди 5-6 години от ската в дясно на няколко пъти се свличаше скална маса. Това наложи почистването и укрепването му. Поради липса на инертни материали за строителството на ЛОТ-4 на АМ „Струма“ скатът бе използван за кариера. След пускането на ЛОТ-а, на ската не бяха оставени мрежи, вместо това трасето на Е-79 бе изместено наляво с 4 метра. Така се увеличи радиуса на завоя, а входната и изходни точки останаха същите. Така завоя стана по-остър, а старото трасе на пътя остана като буфер, върху който задържа падналите от ската камъни.
 

БГНЕС



Опасност от падащи камъни в Кресненското дефиле и проходите Предел и Папаз Чаир


Преди завоя има ограничение от 60 км/час, но никой не го спазва. Резултатът е ясен – близо 10 катастрофи, преди две години тук кюстендилец, водач на лек автомобил излетя от завоя и падна в река Струма и се удави. Издирван бе в продължение на два дни.
БГНЕС