/ Министерство на отбраната
Специализиран екип от 42-ри механизиран батальон - Ямбол от състава на Втора механизирана бригада на Сухопътните войски изпълни вчера и днес задачи за унищожаване на невзривени боеприпаси, открити в гористи местности в област Ямбол и в община Стралджа. Ръководител на екипа е капитан Димитър Дренски.

Военни унищожиха невзривен боеприпас в Троянско

Военнослужещите действаха по сигнал за открит невзривен боеприпас в землището на село Златари, област Ямбол.
След направения оглед те установиха, че това е силно корозирала предна част на авиоснаряд с взривно вещество.

Боеприпасът е транспортиран и унищожен при стриктно спазване на мерките за безопасност, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Вчера специализираният екип от 42-ри механизиран батальон беше задействан с цел разузнаване и унищожаване на два боеприпаса и взривател, открити в района на хижа „Люляк” в местността „Мараш”, община Стралджа.

Военни унищожиха невзривен боеприпас край Свиленград

При направения оглед военнослужещите установиха, че това са изстрели ПГ-9 и ПГ-7 и взривател за осколочно-фугасен снаряд. При спазване на мерките за безопасност боеприпасите са унищожени.

Специализираният екип изпълни задачите в помощ на населението на основание отправени искания на главния секретар на МВР и по заповеди на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.