/ БГНЕС
Извънпарламентарни формации се стреснаха от предложените поправки
Водачите на различните крила на протеста дружно реагираха с неодобрение на предложените от премиера промени в Конституцията и свикване на Велико народно събрание. Извънпарламентаните фракции се стреснаха и от заявката на Борисов за редуциране на броя на депутатите.

В един глас недоволство изразиха от фракциите около Христо Иванов, Отровното трио и Мая Манолова, а покай тях и лидери на други бъдещи и новоизлюпили се политически формации, като Цветан Цветанов и Слави Трифонов.


"Демократична България" е против нова Конституция, Велико народно събрание и не одобрява намаляването на броя на депутатите до 120 в обикновено НС и до 200 - във ВНС. Това заяви лидерът на "Да, България и от името на ДСБ и Зеленото движение.

Иванов смята още, че нито една от анонсираните промени от премиера Бойко Борисов в частта за съдебната власт не изисква свикване на ВНС. "Това не е начин за рестартиране на демокрацията, а тупкане на топката", отсече Иванов във видео, публикувано на профила му във Фейсбук.

Борисов няма право да пише основния закон, той ще сътвори Конституция на мафията, скочи и Мая Манолова, която протестира заедно със "Системата ни убива".

И Отровното трио недоволно от заявката за промени в основния закон. Триото Хаджигенов, Бабикян и Минеков изрази неодобрението си с общо изявление в социалната мрежа, в което повториха досущ Манолова. "Това ще даде възможност мафията да създаде свой Основен закон, изработен от неговото Народно събрание и да му бъде спечелено време до януари, за да остане на поста си.

"На практика нито едно от исканията на протеста не е уважено", сърдят се те и продължават да искат оставки.

В същото време през последните седмици именно на протестите гражданите нееднократно се обявиха за промени именно в Конституцията и за свикване на ВНС, с което пък опровергават твърденията на водачите си, или може би потвърждават разликата между исканията на хората и онези, които си присвоиха протеста им.





Предложенията на премиера Бойко Борисов за свикване на Велико народно събрание и приемането на нова Конституция са „абсолютно антипиарски подход“ - това пък заяви Цветан Цветанов, председател на Евро-атлантическия Център за сигурност, който също готви своя партия за края на септември.

„Авариен изход от създалата се тежка политическа ситуация. Абсолютно антипиарски подход. В момента няма никакво обществено доверие в парламент и правителство“, коментира Цветанов.

Цветанов е категоричен, че с предложенията си премиерът цели отлагането във времето на подаването на оставка и търси всякакви възможности за това.

"Днешният ход на Бойко Борисов е като да играеш шах с каратист - ти местиш фигурите, а той рита дъската
. Всъщност и на децата е ясно, че Бойко Борисов се е вкопчил във властта като удавник за сламка и прави всичко възможно, за да организира той", това написа в социалната мрежа Слави Трифонов, също вече водач на партия.

 
 

Днешният ход на Бойко Борисов е като да играеш шах с каратист – ти местиш фигурите, а той рита дъската. Всъщност и на...

Публикувахте от Слави Т. Трифонов в Петък, 14 август 2020 г.