Внесоха обвинителния акт срещу убиеца на таксиметровия шофьор Емилов
Внесоха обвинителния акт срещу убиеца на таксиметровия шофьор Емилов / netinfo

Софийската градска прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу Георги Пейков, който рани с нож таксиметровия шофьор Емил Емилов през февруари в София,

На 9 февруари Пейков наел такси от центъра на столицата до дома си, но тъй като нямал пари, поискал да плати сметката си, когато пристигне на адреса. Шофьорът се съгласил и го превозил до "Люлин".

Емилов започнал да заплашва клиента си, че ще натисне "паник" бутона, за да потърси съдействие от свои колеги, ако услугата не бъде платена. Пейков се уплашил, опитал се да скочи в движение, но шофьорът го хванал. При инцидента Пейков се нахвърлил на Емилов с нож и го пробол във врата.

Според Станиш Златков, който защитаваше първоначално Пейков, бившият му клиент не е наркозависим. Адвокатът уточни, че обвиняемият преди пет години е взимал наркотици и се е лекувал в комуна в Испания. По думите на адвоката, няколко часа след инцидента с шофьора, Пейков сам се е предал в полицията.

В хода на разследването Пейков призна вината си пред компетентните власти, което дава възможност случаят да бъде разгледан по съкратена процедура.