/ Dariknews.bg
Влак блъсна дете край София. 12-годишното момиченце е настанено в Университетската болница за спешна помощ "Н.И.Пирогов" с множество травми по тялото и вътрешните органи. От Пирогов съобщиха за Дарик, че изследванията до момента не показват наличие на застрашаващи живота на детето увреди.
 
Инцидентът е станал около 06:20 ч. на 200 метра от прелеза за Кумарица, съобщиха за Дарик от БДЖ. По данни на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ бариерата на прелеза е била спусната и сигнализацията задействана.
 
Инцидентът е станал със сутрешния пътнически влак от Лакатник на около 200 метра от прелеза за Кумарица. Дежурните лекари са получили сигнал в 06:21 ч., каза за Дарик говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.
 
„Веднага тръгва линейката в същата минута и на четвъртата минута сме на мястото на инцидента. Детето е момиченце, на 12 години. Тя е с политравма - множество наранявания по тялото и вътрешните органи. Закарано е в противошокова зала в Пирогов“, каза Сунгарска.
 
От Пирогов съобщиха за Дарик, че изследванията до момента не показват наличие на застрашаващи живота на детето увреди.
 
Въпреки това обаче то е прието в Детската реанимация, за да остане под активно наблюдение
 
Обстоятелствата все още не са изяснени, но според предварителната информация, момиченцето вероятно се е опитвало да пресече. По данни на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ бариерата на прелеза е била спусната и сигнализацията задействана.