/ БГНЕС
Замразяването на преговорите от страна на ГЕРБ е много умно решение от страна на г-жа Габриел. При борсовата търговия знаем, че първите 48 часа следфорсмажорно събитие най-важно е нищо да не правиш, защото би било грешка и плод на емоция. Това коментира пред БНТ лидерът на "Зелено движение" и съпредседател на ПГ на ПП-ДБ Владислав Панев.

От записа изглежда, че Националният съвет на ПП обсъжда как да спази предизборните си обещания към избирателите, как да ускори влизането на България в Шенген и еврозоната, смята Панев. Според него в записа няма изговорени лъжи.

Мария Габриел: Замразяваме преговорите с ПП-ДБ

Става въпрос за разговор между над 50 човека. Става въпрос за спор, хора, които не са на еднакво мнение, това не е лидерска партия, където лидерът говори 15 минути, всички ръкопляскат и си тръгват.

Напълно логично е ГЕРБ да сменят позицията, но ПП-ДБ са категорични, че не трябва да допускат техни министри, коментира Владислав Панев. Припомни, че вторият мандат все още не е връчен.

"Силите, които не искат стабилност в България, които не искат ясна европейска ориентация, ще направят всичко възможно правителство да не бъде съставено", каза Панев, визирайки президента Румен Радев и неговата администрация.

Според него ако не е била ролята на президента, още тази седмица сме щели да имаме редовно правителство.