Владислав Панев
Владислав Панев / БГНЕС
Всеки от нас изчислява всякакви възможни сценарий. Най-важно е, че ако има правителство от този парламент, е да прави нужните реформи в най-важните области – с високата инфлация, с бюрократични и регулаторни режими, които пречат на бизнеса, точно към това сме се насочили. Това заяви Владислав Панев от "Демократична България" преди началото на заседание на коалиционния съвет.

„Частичната подкрепа е опасна“, коментира Панев изявлението на Слави Трифонов, че депутатите на ИТН ще подкрепят само социалната част от актуализацията на бюджета. „Какво става, когато гласуваме повече разходи, а не гласуваме приходи“, попита той.

„Има път обратно за тях, ако това ще допринесе за успеха за България“, изтъкна още Панев.

По-рано лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви напускането на управляващата коалиция и изтеглянето на всички министри от квотата на ИТН от управлението, поради разминавания по казуса със Северна Македония и фискалната политика на страната.

Премиерът Кирил Петков обаче контрира, че в последната седмица вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов на ИТН е поискал увеличаване на бюджета на МРРБ с 3,6 млрд. лева. В противен случай министрите от партията на Слави Трифонов са обяснили, че няма да подкрепят актуализацията на бюджета, обяви министър-председателят на брифинг след решението на "Има такъв народ" да напуснат коалицията.