Валери Симеонов
Валери Симеонов / БГНЕС
Вицепремирът Валери Симеонов отново нападна ГЕРБ – този път заради приетия Закон за за концесиите. Според него ГЕРБ и ДПС „са извъртяли” Патриотичния фронт. Това е втората конфронтация на Симеонов след като миналата седмица нападна премиера Бойко Борисов, но заради лифта на Банско.

В пленарната зала по предложение на Данаил Кирилов от ГЕРБ беше прието новият закон да не се прилага следващата година при отдаването на морски плажове на концесии. Причината – има 5 концесии в съдебна фаза и е редно да се запази стария режим.

Борисов за Банско: За втори лифт с две ръце съм „за“, всичко останало трябва да е според закона

Във Фейсбук вицепремиерът обвинява депутатите от ГЕРБ и ДПС, че са „извъртяли” тези от Патриотичния фронт. И допълва, че така концесиите на плажовете ще се определят от министъра на туризма, а не по общия ред, определен от закона за концесиите. "Това означава, че ще продължи по най-непрозрачен начин раздаването за по 20 години (а може и повече) на приближени фирми и групировки", пояснява Симеонов.

В поредното различно мнение на вицепремиера председателят на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов не видя разклащане на коалицията.

Валери Симеонов се зае и с домашната ракия


"Всеки е в правото си да бъде достатъчно аргументиран в неговите си изказвания. Хубаво е, че има различни мнения, това по никакъв начин не означава, че ние трябва да бъдем винаги на едно и също мнение. Имаме си управленска програма и акценти, които са заложени в нея и се придържаме към изпълненията стриктно към съвместното ни 4-годишно управление", обясни Цветанов.

Миналата седмица Симеонов се ядоса заради лифта на Банско. Тогава заяви, че премиерът го е "изработил" и "не иска да го вижда".