/ БГНЕС
Ангажират за сигурността и униформения, и оперативния състав на СДВР
Целият наличен униформен и оперативен състав на СДВР ще бъде ангажиран във връзка с обезпечаването на мероприятията по време на абитуриентските балове. Това каза комисар Борислав Муеров - началник отдел "Охранителна полиция" в СДВР, във връзка с мерките за охрана на обществения ред и организацията на движение.
 
Той посочи, че има заявени 124 училища, които ще имат балове и 34 увеселителни заведения. Баловете ще са в периода до 30 май като най-натоварени са дните от 23 до 28 май. Стана ясно, че мобилни групи ще проверяват и за използването на пиротехнически изделия и сценични димки.
 
"Мерките, които предприемаме, са насочени към това и тази година да няма пътни катастрофи с абитуриенти така, както нямаше и миналата година", каза комисар Тенчо Тенев, началник отдел "Пътна полиция" в СДВР.
 

БГНЕС


От Столична община обясниха, че ще създадат организация за недопускане на силна музика около храм "Св. Александър Невски". "Директорите на училищата ще предупредят абитуриентите да не вземат със себе си оркестри и хора, които да използват силни озвучителни техники", каза директорът на дирекция "Сигурност" към Столична община Кристина Лазарова.
 
БТА