язовир
язовир / БГНЕС, архив
От началото на февруари 2017 г. са идентифицирани 2005 язовира с констатирани неизправности по стените и съоръженията към тях.

За 89 са дадени предписания за контролно пълно изпразване и изготвяне на анализи за техническото и експлоатационно състояние на язовирните стени. Най-много такива язовири има в област Благоевград, Враца, Бургас и Хасково, каза Караниколов.

Кабинетът отпуска 1 000 000 лева за щетите в Бургас и Камено


Министърът на икономиката Емил Караниколов отбеляза, че ресорната агенция към Министерството на икономиката извършва проверки, констатира нередности, съставя актове, издава предписания, но липсата на финансови средства предимно на общините в България е един от основните проблеми. "Трябва да се мисли за осигуряване на средства, с които да се решат генерално проблемите с язовирите в България", смята Караниколов.

Бедственото положение остава, ден на траур в Камено

Министърът представи информация в парламента за състоянието на язовирите в Бургаско и за предприетите мерки. Към момента общият брой на язовирите, които имат скъсвания или нарушения на язовирните стени на територията на област Бургас са седем.
БТА