/ ThinkStock/Getty Images
През нощта снеговалежът над цялата страна ще спре, а облачността над много райони ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 7 и минус 2 градуса, по морския бряг - малко по-високи.
 
Утре над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над Североизточна България и поради ниските температури там ще прехвърча сняг. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, с който ще продължи да прониква студен въздух. Максимални температури: между минус 1 и 4 градуса, в София - минус 1- 0 градуса.

Зимата идва: ще ни изненада ли времето тази седмица
 
Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за декември. През деня ще се задържи почти без промяна.
 
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 3-4 градуса. Температурата на морската вода е между 9 и 11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Времето през декември - ще има ли сняг за Коледа и каква зима ни чака
 
Над планините ще бъде предимно слънчево, но студено. Ще духа слаб, след обяд по високите части - умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 4 градуса, на 2000 метра - около минус 9 градуса.
 
През следващите два дни ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от запад.

Климатолог ни обещава снежна, но и студена Коледа (ВИДЕО)

В четвъртък ще е доста студено, минималните температури ще са между минус 12 и минус 7 градуса, а максималните - между минус 3 и 2 градуса.

В петък ще са с 3-4 градуса по-високи.
 
Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ-БАН