В Силистренско пътищата са проходими при тежки зимни условия
В Силистренско пътищата са проходими при тежки зимни условия / БГНЕС, архив

Проходими при тежки зимни условия са републиканските пътни отсечки на територията на област Силистра, съобщават от Областното Пътно управление.

Пътят Силистра-Добрич е отворен с обходен маршрут-Силистра-Богорово-кариери -Войново- Кайнарджа. Продължава обработката на пътната отсечка Богорово-Кайнарджа, където ситуацията е най-сложна. Машините на областно пътна управление тази сутрин са пробили и пътя Межден -Каблешково(посока Добрич), но все още пътят е трудно проходим, уточни дежурният в Областно пътно управление - Силистра. От там призавават всички водачи на МПС да бъдат особено внимателни, тъй като пътищата остават заснежени, заледени , обработени и опесъчени. Остава в сила забраната за движение по републиканските пътища на територията на областта на МПС над 12 тона.

Всички училища на територита на област Силистра и днес остават затворени.

Екипи на пожарната са работили и през вчерашния ден за подпомагане на гражданите за справяне с усложнената метеорологична обстановка. Около 13.25 часа с високопроходима техника е транспортирана 19-годишна родилка от село Кайнарджа до ЦСМП в Силистра. По-рано през деня в района на същото село са евакуирани 11 души от блокирани в преспите коли.

43-годишна жена на хемодиализа е транспортирана с техника на пожарната от село Козяк до болницата в Дулово.

Същевременно противопожарните екипи са реагирали и на 4 сигнала за възникнали пожари. В Силистра са горели комин на сграда и отпадъци в метален контейнер, а в село Айдемир - комин на жилищен блок и електрическо табло. След намесата на огнеборците и четирите произшествия са се разминали без материални щети.