В СДС избраха кандидатите за депутати
В СДС избраха кандидатите за депутати / снимка: DarikNews

Комисията по вътрешнопартийни избори в СДС обяви официално резултатите от избора за кандидати за народни представители и членове на Европейския парламент. Резултатите са качени на интернет страницата на партията. Според данните лидерът на СДС Мартин Димитров е първи в двата района, където е издигнат - в Пловдив-град /89,59 процента/ и в Плевен /87,01 на сто/. Главният секретар Иван Сотиров е първи в 24-ти избирателен район в София, а след него в листата е поставен председателят на СДС-София Борислав Бориславов.

В 23-ти избирателен район - София-град най-много гласове е получил Лъчезар Тошев, а бившият вътрешен министър Емануил Йорданов е поставен на седма позиция.

Членовете на СДС във Варна и Добрич предпочетоха Александър Йорданов пред Димо Гяуров. Йорданов е на първа позиция и в двата града, а Гяуров във Варна е трети, а в Добрич - четвърти. Председателят на парламентарната група на ОДС в този парламент Йордан Бакалов е предпочетен за водач на листата от 98,48 на сто от членовете на СДС в Пловдив област.

В Русе първи е Румен Христов, а депутатът Ваньо Шарков е първи в Сливен и Велико Търново. В Търново обаче е гласувано само в една от общинските структури на партията - в Свищов. Водач на общата листа на синята коалиция за изборите за Европейски парламент е Надежда Михайлова, която е получила 78, 47 процента от гласовете на сините активисти в цялата страна. Те са наредили на втора и трета позиция след Михайлова във вътрешнопартийните избори Лъчезар Тошев и Димо Гяуров.