Преди обяд облачността ще е разкъсана, след обяд по-често значителна и на места ще превалява сняг. Вятърът остава умерен, в Дунавската равнина и в източните райони временно силен северозападен, с него ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между минус 9° и минус 4°, в отделни котловини - до минус 12°, а максималните - предимно между минус 3° и 2°. В София минималната температура ще е минус 8°, максималната - минус 4°. Това сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна. Ще духа умерен и временно силен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 0°-3°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините облачността ще е значителна и на много места ще превалява слаб сняг. Остава ветровито със силен до бурен вятър от север-северозапад. По планинските проходи ще има виелици и навявания. Студено, с максимална температура на височина 1200 метра около минус 9°, на 2000 метра - около минус 16°.
НИМХ