В БСП готови с шестима кандидати за районни кметове в София
В БСП готови с шестима кандидати за районни кметове в София / netinfo

Социалистите в шест столични района са утвърдили кандидатурите за районни кметове на БСП. Това съобщиха от Градския съвет на левицата в София. Имената на номинираните са одобрени на този етап само от Районните съвети на партията.

За районен кмет на „Лозенец” местната организация на БСП е утвърдила кандидатурата на бившия началник на „Строителни войски” ген. Радослав Пешлеевски.

Актрисата Цветана Платиканова, позната от детските програми „Патиланци” и „Лека нощ деца”, е предложена за кмет на социалистите в район „Средец”. За районен кмет на „Надежда” е одобрена кандидатурата на Цветанка Георгиева, която в момента е общински съветник на БСП и председател на комисията по етика в СОС.

Утвърдени са още кандидатите за районни кметове в „Триадица”, „Искър” и „Слатина”. В другите райони на София продължавали разговорите с коалиционните партньори на левицата.

Всички кандидатури за районни кметове ще бъдат обсъдени от ръководството на Градския съвет на БСП в София на 20 август. Очаква се крайното решение за кметските кандидатури в 24-те столични района да бъде взето на пленум на столичните социалисти в началото на септември.