Уотсън: Симеон би донесъл богат опит като председател на Европейския съвет
Уотсън: Симеон би донесъл богат опит като председател на Европейския съвет / снимак: БГНЕС
С удоволствие бих искал да видя либерал на поста председател на Европейския съюз. Симеон Сакскобургготски с богатия си опит би могъл да даде много. Това заяви лидерът на Алианса на либералите и демократите за Европа Греам Уотсън.

„Няма никакво съмнение, че Симеон ще внесе в този пост богат опит, който малцина биха допринесли. Ще има символично значения, ако някой от новоприсъединилите се държави заеме този пост, някой, който символизира новата ера. Не знам дали самият Сиемон иска това, трябва да го попитате”, коментира Уотсън, който участва в международна конференция “Правата на човека и Лисабонският договор – от правните норми към живота”.

На въпрос дали бившият министър-председател Сакскобургготски има шанс да спечели, Уотсън заяви: „Това е нещо, което може да бъде предвидено много трудно. Има още девет месеца до вземането на това решение. Вече има и четири имена – премиерът на Люксембург, Ирландия, Дания… В крайна сметка е много трудно да се каже кой ще спечели. Както вече ви казах, е трудно да се намери някой с опита на Симеон”.