/ БГНЕС
Депутатите приеха предложението на ГЕРБ - СДС, ПП-ДБ и ДПС да удължат своята почивка преди местния вот.

БСП настоя за двуседмична ваканция преди изборите

От 2-ри до 4-ти октомври депутатите няма да работят, а на 5-ти и 6-ти октомври ще заседават, за да наваксат с приемането на важните законопроекти. След това те излизат в почивка до 8-ми ноември, когато трябва да са минали и двата тура на местните избори.

Против решението гласуваха ИТН, БСП и "Възраждане".

“Първо решихте да почиваме от 6-ти октомври до 6-ти ноември, за което да работим плътно пет дни в седмицата до 6-ти октомври. Сега с това ново предложение ще се почива повече и ще се работи по-малко. Толкова за работливостта ви”, това заяви Тошко Йорданов от ИТН.

Край на регистрацията за местния вот: Ето колко партии ще участват в изборите

Народните представители от БСП коментираха, че не разбират защо парламента е трябвало да работи понеделниците и вторниците извънредно всяка седмица при положение, че другата седмица ще се почива пак. “Вие сте вредни и опасни за страната”, подчерта Борислав Гуцанов от БСП.

Деница Сачева, която е един от вносителите, обясни, че се предвижда след следващата пленарна седмица, да не се работи до 8 ноември, за да може да се включи и седмицата с евентуалните балотажи. Тя изтъкна като аргумент използването на парламентарната трибуна за предизборна реторика

В хода на дискусията Тошко Йорданов получи забележка от председателстващия заседанието Росица Кирова. 

БГНЕС,БТА