Убили Калоян Стоянчов-Големия Риж с четири куршума
Убили Калоян Стоянчов-Големия Риж с четири куршума / снимка: БГНЕС, архив

Бургаският окръжен съд прие днес всички експертизи по делото за убийството на Калоян Стоянчов-Големия Риж. След като на вчерашното заседание бяха разпитани повече свидетели, днес съдът прие заключенията на експертите. Големия Риж беше прострелян смъртоносно на 20 септември миналата година от бившия полицай Петко Лисичков, който е обвинен за убийство при превишаване правата на неизбежната отбрана.

Четири огнестрелни рани в тялото на убития 24-годишен младеж са констатирани при аутопсията. „Куршумът изстрелян в основата на шията вдясно е бил последен", коментира в съдебна зала д-р Косьо Янков. Медикът заяви, че всички огнестрелните наранявания отпред за входни, а тези на гърба са изходни. Разстоянието между двамата е било 40-60 см, са категорични криминалистите.

Вчера по време разпит очевидецът Тодор Андонов, един от хората на Големия Риж, разказа, че е видял Лисичков надвесен над Калоян да стреля отново. Според експертите по време на инцидента Лисичков и Стоянчов са били един срещу друг.

По думите на адвокат Димитър Марковски, защитник на бащата на Рижия, има куршуми изстреляни и в гърба, поради което той оспори съдебномедицинската експертиза. Съдия Магърдич Мелконян прие заключението на съдебния лекар и уважи искането направено от адвокат Марковски за назначаване на допълнителна балистична експертиза. От съдебнопсихиатричната експертиза, стана ясно, че по време на скандала Лисичков е бил в състояние на силна уплаха и смущение.

Съдебното следствие ще продължи на 30 и 31 март от 10 часа в Окръжния съд в Бургас.

Още новини от Бургас