Убиха Кирил Кирилов, свързан с „Наглите”
Убиха Кирил Кирилов, свързан с „Наглите” / снимка: БГНЕС
Убиха Кирил Кирилов, свързан с „Наглите”
51730
Убиха Кирил Кирилов, свързан с „Наглите”
  • Убиха Кирил Кирилов, свързан с „Наглите”

Кирил Кирилов-Шкафа, свързан с групата за отвличания "Наглите", е застрелян в събота вечерта в кв. "Младост" 3 в София. Това съобщиха за Дарик от столичната полиция. Убийството е станало пред 353 блок, близо до дома на Кирилов, а сигналът е подаден на тел. 112 малко преди 22 часа.

Пристигналите на мястото криминалисти от 7-о Районно управление на полицията установили, че мъжът е прострелян няколко пъти. Вероятно той е починал, след като куршум е засегнал артерия на единия му крак.

Трупът на 39-годишния мъж е откаран за аутопсия в Съдебна медицина.

Кирил Кирилов-Шкафа беше задържан по време на втората мащабни операции от края на 2009 г., когато полицията разби бандата за отвличания "Наглите". Тогава бяха арестувани над 30 души, но по-голямата част от тях бяха пуснати от ареста. В началото на миналата година съдът измени мярката за неотклонение на Кирил Кирилов-Шкафа в най-леката мярка "подписка". Той обаче не излезе от ареста, тъй като по това време излежаваше 14-годишна присъда в затвора във Враца.

Шкафа е сочен за един от хората, които пряко са отвличали жертвите и са ги конвоирали до къщата, която групата за отвличания е държала до Вакарел. Кирилов се е включил в бандата по-късно и е участвал в похищенията на бизнесмена Киро Киров и студента Румен Гунински.

Преди два дни прокуратурата поиска 12 години затвор за Кирил Кирилов, заради участието му в двете отвличания. След като в петък прокуратурата поиска общо 153 години затвор за деветимата подсъдими, трябва да стане ясно какво наказание смятат за справедливо жертвите на групата за отвличания.

В понеделник финалните пледоарии по процеса "Наглите" продължават. От прокуратурата съобщиха, че по закон настъпилата смърт на подсъдимия по делото "Наглите" е абсолютно основание за прекратяване на наказателното производство срещу него.