Тюркмен влязъл в България, защото искал да види децата си
Тюркмен влязъл в България, защото искал да види децата си / DarikNews

Хасковският окръжен съд взе мярка за неотклонение "задържане под стража" за Дениз Тюркмен, близък до убития преди години Филип Найденов - Фатик. Задържането на Тюркмен беше поискано от Окръжната прокуратура в Хасково по повод Европейска заповед за арест на Окръжен съд Марсилия.

Дениз Тюркмен е издирван от френските власти за измами. Той е стоял начело на престъпна групировка, занимаваща се с измами с луксозни леки автомобили. Според данните Дениз Тюркмен има участие в изнасянето на три автомобила "Бентли" и продажбата им в Турция, като преди това автомобилите са наемани и после документите им са били фалшифицирани. Тюркмен е бил заловен във влак от Турция за България.

При залавянето той представил ирландски паспорт на името на Димо Скондия. Пред съда Тюркмен, който през 2001 година е изгонен от България като заплаха за националната сигурност, заявил, че е дошъл в България, защото искал да види децата си. Той е женен за дъщерята на легендарния контрабандист на оръжия и нещатен сътрудник на Държавна сигурност Исмет Шабан-стария Фатик. Неговият син - Филип Найденов-Фатик, който беше свързан с почти всички бивши силови групировки и с босовете на подземния свят, беше убит през 2003 година.

Дениз Тюркмен остава в ареста до разглеждането на дело за екстрадирането му.

Други новини от Хасково