Туристическа фирма взе парите на кандидат-екскурзианти и ги остави без почивка. Група приятели от Димитровград платили близо 8000 лева, за да посетят Мадрид през пролетта. Седем месеца по-късно те не само че не са отишли, но и не са получили парите си, дадени за провалената екскурзия, посочва NOVA.
 
За това, че пътуването не може да се осъществи, потърпевшите разбрали ден, преди да заминат. И си поискали парите обратно. От фирмата отлагали връщането на средствата в продължение на седмици. В крайна сметка туристите така и не си получили парите.

Виртуално - Мария, реално - Милен, завлякъл над 100 души с измами по Интернет
 
Излъганите се обърнали към Комисията за защита на потребителите във Варна, където е регистрирана фирмата. Констатират се 11 нарушения на законодателството. Издадени са наказателни постановления, които са обжалвани и по пет от тях съдът вече е отсъдил в полза на КЗП.
 
Това обаче няма да върне парите на хората и те търсят и застрахователя, с който всеки туроператор е длъжен да има договор. От туристическата агенция обаче не са представили пред застрахователя необходимите документи. Всъщност това трябва да се случи едва след загубено съдебно дело, обясниха от КЗП.

Психолог разкри как е изградил образа си измамникът от Facebook
 
Това не е първият подобен случай с въпросната компания. В КЗП има подадени и други жалби срещу същата фирма.
nova.bg