полиция
полиция / Sofia Photo Agency, архив
Задържаха трима полицаи от Плевен за кражба на цигари на стойност нaд 2,3 млн. лева. При акция през 2009 г. МВР иззема над 620 хил. кутии цигари без бандерол от склад за акцизни стоки. Цигарите са предимно от три чуждестранни марки, а по случая е образувано производство срещу неизвестен извършител.

Арестуваха полицаи при нощна спецакция (ВИДЕО)

Той обаче остава неразкрит – делото впоследствие е спряно, а цигарите са откарани за съхранение в складова база на МВР в с. Згалево. При проверка на склада през март миналата година обаче е установено, че повече от половината от тях липсват.

Вратата на склада е намерена здрава, заключена с катинар и верига и с поставен печат на служител на Областната дирекция на МВР – Плевен. Вътре проверяващите намират наредени кашони и чували с цигари от различни марки по начин, който привидно да създава впечатление, че складът е пълен. При по-внимателен оглед обаче е установена липса на близо 370 хил. кутии цигари без бандерол на обща стойност над 2,3 млн. лева.

След акция задържаха полицай за контрабанда на цигари

При последвалото разследване Специализирано звено „Антикорупция” разкрива, че кражбата е извършена през 2014 г. от служители на  полицията в Плевен. Те действали в екип и използвали техническо и моторно превозно средство, за да изнесат цигарите. Задържани са трима за срок от 24 часа.

Бивш полицай от Трън, прекарвал мигранти през границата, остава в ареста

Тази сутрин прокурори и следователи са започнали активни процесуално-следствени действия в Плевен. В момента се извършват претърсвания и изземвания в жилищата на заподозрените служители. Досъдебното производство е образувано от РП-Плевен и е прието по компетентност от окръжната прокуратура, тъй като е прието, че се касае за кражба в особено големи размери и представляваща особено тежък случай.
Разследването продължава.