/ Георги Димитров
Лидерът на ИТН Слави Трифонов определи като "абсолютна импровизация" изказванията на политически лидери за "сключване на коалиция".

Всякакви изказвания, на всякакви политически лидери за сключване на коалиция след изборите са абсолютна импровизация и отговорност за това могат да носят само хората, които изричат тези неща. Не съм водил никакви разговори с лидери на никакви други политически партии. Нито с Бойко Борисов, нито с който и да било друг. Така че, всеки, който се изказва в момента, за неща, които ще се случат след изборите си измисля и ще си носи последствията за това, което ще се случи после. Трябва да минат изборите, да стане ясно, в тази ненормална ситуация, как ще гласува суверенът и ако има каквито и да било разговори - те ще се водят след това", написа той във Фейсбук.


"Ще бъда много конкретен: едва когато станат ясни резултатите от предстоящите избори, едва тогава може да се отговори на въпроса - ще има ли възможност за редовно правителство или не? Мисля, че съм безапелационно ясен и съветвам всички журналисти и политолози да обръщат внимание на думите ми, защото аз, за разлика от много други общественици, винаги си държа на думата!", допълни Трифонов.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня