Все още не се знае дали има заразени ученици от 55-то СУ в столицата, контактували със заразените с коронавирус 8 педагози. Става въпрос за деца от два първи класа и една подготвителна група, общо 83 деца, на които днес ще бъдат направени тестове по график.

Осем учители от столично школо с Covid-19 (ВИДЕО)

Всички заразени учители се намират под домашна карантина и нямат симптоми на заразата. Някои от тях са били с децата на 15-ти септември, информират от учебното заведение, съобщи NOVA.

„Дали има заразени деца ще кажат здравните органи. Днес предстои тестването на всички, които са имали контакт със заразените педагози”, коментира директорът на 55-то СУ „Петко Каравелов“ в "Дървеница" - Таня Иванчева.

„В неделя колега си е направил PCR тест по собствено желание, който излиза положителен. В понеделник всички имали контакт с него бяха изследвани. Бе взето решение да се направят тестове и на целия персонал в училището, включително и на непедагогическия”, добави Иванчева.

Тестват за Covid-19 деца от школото със заразените учители

Тя обясни, че учебният процес продължава по план. Успокояващо за родителите било, че всички учители, които се намират в сградата, към този момент са здрави и с отрицателни тестове. Директорът добавя, че има ресурс всички педагози да бъдат заменени и уроците да продължат нормално.

„Не се притеснявам много от ситуацията. Това не е нещо, което е неочаквано. Беше ясно, че когато много хора се събират на едно място, въпреки мерките, заразени ще има. Рискът винаги е там”, добавя родителят на две деца от училището Дончо Ангелов.

Повече по темата гледайте във видеото
NOVA