/ iStock/Getty Images
Националният таксиметров синдикат (НТС) поиска оставката на директора на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ (ИААА) Бойко Рановски.

Причината – според бранша, автомобилната администрация се е провалила в опитите си да се справи с преустановяването на нерегламентираните таксиметрови дейности.

„Незаконните таксиметрови практики, които се организират от руското приложение в София, както и в други градове на страната, общо четири, са проблем, който ние поставяме на дневен ред от 2018 г.“, посочи Красимир Цветков от синдиката. Според него незаконните практики „притискат сектора“ от години, а ИААА демонстрира неразбиране за същността на проблема.

Таксиметровият бранш се позовава на решение на КЗК, в което се казва, че това представлява незаконна дейност и нелоялна конкуренция. Това е потвърдено и от две съдебни инстанции.

„НТС считаме, че подобни действия или бездействия от страна на ръководството на ИААА реално засилват натиска от нелоялната конкуренция върху бранша ни, който вече втора година функционира в условията на криза“, посочи още Красимир Цветков.

Липса на контрол – това е причината за смъртността по пътищата, причинена от пълното безхаберие на контролните органи, заяви от своя страна Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.
БГНЕС