Тадаръков съди благоевградски бизнесмен за 56 000 евро
Тадаръков съди благоевградски бизнесмен за 56 000 евро / cнимкa: Sofia Photo Agency

Изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Димитър Тадаръков съди известния в Пиринско бизнесмен Валери Керин за сумата от 56 000 евро. Тадаръков, който е собственик на бившия завод за Механични конструкции в Благоевград, претендира пред окръжните магистрати за пропуснати ползи, вследствие некоректна сделка с македонска фирма, гарант за която е бил Валери Керин.

Веднага след раздържавяването на ЗМК, новият собственик Димитър Тадаръков установил, че в касата на дружеството не са постъпили 56 000 евро, дълг, натрупан отпреди години от фирма "Металец"-Битоля.

Чрез съмнителна финансова операция гарант по дълга станал благоевградчанинът Керин, който е упълномощен от ексдиректора на завода Венчо Кръстев. Керин подписал споразумение с македонската фирма да издължат сумата с внос на метални печки на твърдо гориво.

В крайна сметка в приватизираното дружество не са получени нито печки, нито парични плащания, коментира за Дарик наетият от Тадаръков юрист, адвокат Албина Анева. Тя заяви ,че ще сезира и Окръжна прокуратура -Благоевград.

Други новини от Благоевград