Проф. Асен Балтов остава за мониториране на артериалното налягане в интензивното отделение на Клиниката по кардиология на "Пирогов", научи DarikNews.bg.

Състоянието му на този етап е овладяно, но изисква наблюдение в болнична среда.

Вчера проф. Балтов постъпи за лечение в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” с тежка хипертонична криза, световъртеж и и главоболие. Бившият директор на болницата бе приет с кръвно налягане 220 на 100 и не можеже са се повлияе. Незабавно бяха предприети мерки за стабилизирането му

Проф. Балтов изразява своята благодарност към колегите в обновената Клиника по кардиология и интензивно лечение. 

Проф. Асен Балтов е приет в болница

Миналата седмица от Здравното министерство обявиха, че освобождават проф. Балтов от поста директор на болницата. Причината - проверка на НЗОК, която установила редица нарушения за над 1 млн. лв. От ведомството посочиха, че над 400 „фиктивни“ пациенти са се лекували в болницата със сгрешени диагнози. Здравният министър Стойчо Кацаров обяви, че и той е един от тях. Медиците от „Пирогов“ излязоха на протест няколко поредни сутрини срещу, по думите им, неверните твърдения и в подкрепа на отстранения директор на болницата - проф. Асен Балтов. Той самият посочи, че нарушения няма и че "Пирогов" обжалва обвиненията. Вчера беше последният работен ден на проф. Балтов в най-голямата спешна болница в страната.