/ / Thinkstock/Getty Images
Окръжният съд в Ловеч взе постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на Преслав Наков, който простреля полицай при акция срещу разпространението на наркотици на Главна дирекция "Национална полиция"-МВР и ОД на МВР-Ловеч, в луковитското село Петревене.
 
32-годишният мъж е обвинен от прокуратурата в опит за убийство на полицай, при изпълнение на служебните му задължения, с незаконно притежавано оръжие. На Наков са повдигнати обвинения за държане и разпространение на наркотици и незаконно притежавани оръжия.
 
Простреляха полицай при арест на наркотрафиканти в ловешко село

Ако бъде признат за виновен, наказанието, което предвижда законът, е от 20 до 30 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.
 
Бащата на Преслав Наков - Христо, е задържан за 72 часа с обвинение за държане и разпространение на наркотици, съобщиха от прокуратурата. От там ще искат за него също постоянна мярка за неотклонение. В дома на двамата е било открито голямо количество марихуана и синтетична дрога.
 

БГНЕС


Днес вътрешният министър Валентин Радев, главният секретар на МВР комисар Младен Маринов и директорът на ГДНП - комисар Христо Терзийски посетиха пострадалия полицай. Те са се осведомили от лекуващия екип как колегата им се възстановява, съобщиха от пресцентъра на МВР. Пожелали са му бързо оздравяване и са му благодарили за професионално изпълнения дълг.
 
34-годишният Добромир Цонев работи в системата на МВР от 11 години, той е командир на отделение към "Охранителна полиция" в ОД на МВР-Ловеч.