Съдът решава дали Ахмед Муса Ахмед остава в ареста
Съдът решава дали Ахмед Муса Ахмед остава в ареста / БГНЕС

Окръжната прокуратура в Пазарджик все още не е внесла искане за налагането на постоянен арест на Ахмед Муса Ахмед, обвинен в проповядването на война и разпространяването на антидемократична идеология. 72-часовата му мярка за задържане изтича утре.

По думите на адвокат Елвира Панкова, която е защитник на имама, ако до обяд днес бъде внесено искането, мярката би трябвало да се гледа от съда в следобедните часове. Денят и часът ще бъде определени от Окръжния съд в Пазарджик.

Междувременно стана ясно, че проверка ще установява изтичането на информация във връзка с акцията в ромската махала на Пазарджик.

Да бъде извършена вътрешна проверка по повод оповестена в медиите информация относно наказателно дело от досъдебното производство, което не е следвало да бъде публикувано на сайта на Окръжен съд - Пазарджик, е разпоредила председателката на съда Елеонора Серафимова, се казва в съобщение на институцията.

Заповедта на съдия Серафимова е от 24 ноември и целта е да се установи дали публикуването на съдебния акт е вследствие на човешка грешка или е грешка при функциониране на програмния продукт.

След приключване на проверката резултатите от нея ще бъдат оповестени.