/ БГНЕС
Следващото заседание ще е на 15 януари
Административният съд отложи делото на Мая Манолова за евентуални фалшификации за кметските избори в София. Съдът ще заседава отново на 15 януари. Манолова внася 14 тома доказателства за нарушения и настоява за повторно броене на бюлетините в столицата."Информационно обслужване потвърди, че 408 протокола на местните избори в София са коригирани повече от веднъж. Това стана ясно по време на третото заседание по делото днес за касиране на изборите в София. Вещото лице също потвърди, че са дописани неправомерно над 3000 души, които са гласували", написа Манолова във Фейсбук профила си.

Съдът пренасрочи делото за касиране на изборите в София за 10 декември

"ОИК не се беше запознала със становището на вещите лица. Бяха поискани и още доказателства, което наложи отлагане на делото. Съдът отново отложи произнасянето си за това дали следва да бъдат отворени чувалите с бюлетини. Ще бъде направено повторно броене поне в част от изборните секции. Ние обосновахме това наше искане с новите доказателства, които са представени, и със заключението на вещите лица. Потвърди се нашето твърдение, от заключението на вещите лица, че неправомерно в избирателните списъци са вписани в част втора над 3 000 избиратели, които са гласували на тези избори. Истинският резултат може да бъде установен, само и единствено ако има повторно броене и отваряне на чувалите", коментира Мая Манолова пред БНР.

Административният съд ще разгледа искането на Манолова за касиране на местния вот

Манолова иска за касиране на резултатите от изборите, проведени на 3 ноември 2019 година.

Манолова прави платформа за "граждански натиск" върху институциите

В 14 тома с доказателства за нарушения се твърди за поне 7000 недействителни бюлетини, 7000 дописани граждани в списъците и 7000 души купен ромски вот, сборът от които е повече от разликата между двамата кандидати за кмет на София.
БГНЕС, БНР