Съдът гледа мярката за неотклонение на нападателя на Костов
Съдът гледа мярката за неотклонение на нападателя на Костов / Sofia Photo Agency, архив

Софийският градски съд ще заседава върху мярката за неотклонение на нападателя на Иван Костов.

След като престоя няколко дни в столичния арест 36-годишният плевенчанин Виктор Градинаров беше пуснат на свобода от Районния съд на София, въпреки, че прокуратурата поиска постоянното му задържане.

Мъжът е обвинен в опит за грабеж, след като на 11 май, ден преди изборите, нахлу, въоръжен със сгъваем нож в дома на семейство Костови в столичния кв. „Драгалевци" с намерението да краде. Магистратите обаче прецениха, че деянието, което Виктор Градинаров е извършил е „престъпление от безизходица".

В интервю за „Дарик" Градинаров заяви, че не дължи извинение на никого, освен на малкия внук на политика, който е станал неволен свидетел на случката.

„Той беше най-лесният като цел - достатъчно известен. Целта беше да се привлече малко внимание в това, че една мишка се е разбунтувала. Аз в момента нямам абсолютно нищо. Животът ми струва, колкото една стотинка. Няма за какво да живея, просто съм се пуснал по течението и това е. Каквото стане. Да му се извинявам - не! Извинявам се единствено на детето за това, че сигурно съм го стреснал по някакъв начин, може би съм го травматизирал. Извинявам се на зет му и дъщеря му, които ми се сториха доста интелигентни хора. Аз исках да дам пример на господа политиците, че дори и в техните крепости, те не са толкова неуязвими, колкото си мислят и аз съм една от малкото мишчици, която е започнала да се бунтува", каза Градинаров.