Съдът е отказал вписване на новото ръководство на НСОРБ
Съдът е отказал вписване на новото ръководство на НСОРБ / netinfo

Софийски градски съд е отказал вписване на избраното на 22 март т.г ново ръководство на Националното сдружение на общините с председател кмета на Смолян от БСП Дора Янкова. Това съобщи пред Дарик самата тя и обясни, че отказът от вписване е по жалбата на председателя на Столичния общински съвет от ГЕРБ Андрей Иванов. Отказът за вписване не възпрепятства работата на сдружението, каза още Янкова и добави:

Спират вписването, не е отказ.

Какво означава това, че в момента новото ръководство не може да изпълнява управленските си функции или…?

Новото ръководство е продукт на събрание на Националното сдружението на общините. Вписването е представителност пред трети лица. Вписването не конституира ръководството. Във вътрешната си дейност ние нямаме никакви проблеми, ние имаме в момента едно спряно вписване до произнасяне по жалбата на Андрей Иванов. Организацията отдавна е регистрирана, тя е призната и със закон и е в националния и международния правен мир. Тук има спор за ръководните органи. Нека се произнесе Столичният градски съд, след което ние ще реагираме както подобава. Ние не сме хора, които ще сме нарушители на закона.

От своя страна жалбоподавателят срещу новото ръководство на сдружението на общините Андрей Иванов каза, че съдът е взел решение в унисон с неговите възражение. Той подчерта, че продължава да настоява за отказ от регистрация на новия управителен съвет на сдружението, тъй като е нелегитимен, защото е избран в нарушение на закона и правилника на самото сдружение.