Светлозар Лазаров заяви, че постът му не е самоцел за него
Светлозар Лазаров заяви, че постът му не е самоцел за него / снимка: БГНЕС

Няма никакво напрежение между главния секретар на МВР и вътрешния министър. В това увери лично пред журналисти Светлозар Лазаров, който даде брифинг за операция на МВР от тази нощ в столицата.

Според него няма основание да се говори за уронване на престижа на МВР от негова страна, тъй като резултатите на МВР били красноречиви.

Лазаров заяви, че под негово ръководство, по времето на Веселин Вучков, са проведени десетки успешни операции в посока пресичане на организираната престъпност.
По случая "Лясковец", който по-рано днес отново стана повод за спорове в парламента, Лазаров за пореден път заяви, че не са открити никакви нарушения в неговата работа.

Реформаторите и патриотите настояват кабинетът да смени Лазаров и Писанчев

Относно исканата му оставка главният секретар на МВР заяви, че постът му не е самоцел за него.

Главният секретар коментира още и операция на МВР от тази нощ, при която са задържани двама извършители на въоръжен грабеж. Те са се опитали да оберат магазин за хранителни стоки в столичния кв. "Дружба".

При опита им да избягат след грабежа са спрени от случаен минувач. Лазаров обясни, че в отговор двамата бандити открили стрелба. Мъжът се е прикрил зад кола и така е останал жив. С негово съдействие впоследствие двамата са задържани.