Станишев: Съветниците са окото на премиера в бордовете
Станишев: Съветниците са окото на премиера в бордовете / снимка: Sofia Photo Agency

Съветниците на министър-председателя са в различни позиции в бордове на компании, защото са окото на министър-председателя в това какво се случва там. Това заяви премиерът Сергей Станишев на въпрос на Дарик радио дали има резон в упреците на държавния глава, отправени чрез медиите. Министър-председателят реагира много остро и изнервено на въпросите на журналистите, които го придружават в САЩ.

Премиерът заяви още, че винаги е имал активен диалог с президента, чули са се по телефона дори в деня, преди да излезе интервюто с държавния глава, което предизвика множество коментари. Конспиративните теории трябва да останат на страна, аз винаги съм имал конструктивен диалог с президента и това е съвсем естествено и не само като премиер, но и като лидер на БСП, коментира Станишев. Президентът е един от най-големите български държавници, без съмнение с голям опит и винаги има какво да се научи от него, би било наивно и глупаво от моя страна да смятам, че не правя политически грешки, всеки, които работи, греши, допълни министър-председателят. Не съм имал възможност да говоря с Първанов след излизането на неговото интервю, защото той по това време беше в Гърция, а пък след това аз заминах за САЩ, уточни Сергей Станишев.

Станишев обяви, че приветства усилията на президента да се предизвика обществен дебат за промените в Закона за политическите партии, което може да стане през есенния политически сезон и така ще е достатъчно рано преди изборите. Има поне 5 варианта за промени в Закона, но трябва да се намерят конкретните български механизми, убеден е премиерът. Според него е важно изборите да са прозрачни, за да се избегне купуването на гласове, и да не се получи мутризация на българския политически живот.

Чуйте в прикачения звуков файл какво още коментира министър-председателят.