/ БГНЕС
Очаквано дебатът по предложената от Министерски съвет актуализация на бюджета, с която да бъдат коригирани държавните субсидии за партиите за настоящата година, като за периода след 30 юни тя да е в размер на 1 лв. за действителен глас върви разгорещено.

ДПС и БСП се противопоставиха на предложението на ГЕРБ и управляващите държавната субсидия да бъде намалена на 1 лв. за получен действителен глас.

Борисов: Има решение на МС за субсидия от 1 лв., не коментирам други предложения

Зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев заяви от парламентарната трибуна, че предложението на управляващите е див популизъм, който ще има тежки последици за българския политически живот.

Йордан Цонев
БГНЕС

"Не приемаме подхода за намаляване на партийната субсидия – ако ще има промяна на модела, това трябва да се случи след дискусия, след доказателства. Според него това е див популизъм, който ще има тежки последици за политическия живот. Нашето предложение между първо и второ четене ще бъде 0 лв", подчерта Цонев.

Пеевски: Няма да подкрепим 1 лв. партийна субсидия, но ще подкрепим тя да е 0 лв.

От БСП също се противопоставиха на предложението за намаляване на партийните субсиди на 1 лв за глас. От левицата настояват за широка политическа дискусия, преди да се вземе решение.

Драгомир Стойнев
БГНЕС

Заместник-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев разкритикува управляващите, че са направили предложението "на крак" и че не търсят устойчиво решение на проблема.

Дебатът е в самото начало.