Спирането на тока в „Слънчев бряг” е станало заради профилактика
Спирането на тока в „Слънчев бряг” е станало заради профилактика / снимкa: Sofia Photo Agency

Спирането на ел. захранването в „Слънчев бряг” вчера е заради авария, получена по време на профилактика на ел. мрежата. По непотвърдени данни, специалисти на ЕVN се опитали да прехвърлят електрозахранването от един далекопровод на друг, при което новият не издържал и се получила авария. Все още се уточняват щетите в курортния комплекс.

Без ток между четири и шест часа останаха и Новият и Старият град в Несебър, част от Община Поморие. Не са работили ресторанти, барове, хотелите с бойлери са били без топла вода. В „Слънчев бряг” туристите се заканиха да не почиват повече в България за това, че не получават храна, за която са платили. Приготвянето на обяда им се оказало невъзможно и те били нахранени със суха храна. Очаква се част от тях да поискат обезщетение от хотелиерите.

Освен да плащат обезщетения хотелиерите вероятно ще трябва да сменят и изгоряла техника. Те твърдят, че никой от електроразпределителното дружество не ги е уведомил за провеждането на профилактика.

Очаква се към EVN също да бъдат предявени искове от страна на "Слънчев бряг” АД, а вероятно и от хотелиери. Очаква се искът към EVN да е в размер на около 20 млн. евро.