/ iStock/Getty Images
"В рамките на настоящата седмица бяха разкрити две организирани престъпни групи за разпространение и търговия с високорискови наркотични вещества. Първата група се състои от четирима души. Тя е действала на територията на град Сливен и град София. Те са произвеждали метамфетамин и амфетамин, като за целта са се снабдявали от собственик на аптека в Сливен с прекурсори". Това заяви на брифинг на Специализираната прокуратура прокурор Христо Кръстев във връзка с неутрализирането на две групи за производство и разпространение на наркотици в София и Сливен.

По думите му при извършените множество претърсвания и изземвания са намерени оръжия и вещи, които наподобяват културно-исторически ценности. "Тепърва ще се изяснява дали оръжията са огнестрелни и дали предметите имат културно-историческа стойност. И четиримата участници в престъпната група са осъждани многократно за тежки умишлени престъпления", допълни Кръстев.

"Втората престъпна група, която е действала на територията на София и Враца, се състои отново от четирима души. Двама са чуждестранни граждани - братя македонци и двама български граждани. В хода на разследването е установено, че има връзка между двете престъпни групи и са търгували помежду си с наркотици. Иззети са около 3 кг метамфетамин", каза още говорителят на Специализираната прокуратура.

Той уточни, че и осемте лица са задържани за срок от 72 часа и предстои да бъдат внесени искания за постоянна мярка "задържане под стража".

Очаквайте подробности.