Спец.-прокурори приключиха 7 важни дела за месец
Спец.-прокурори приключиха 7 важни дела за месец / netinfo

Спец.- звеното от 7 прокурори в Софийската районна прокуратура приключи 17 от общо 35 наблюдавани дела за един месец. Това обяви говорителят на Софийската районна прокуратура Руси Алексиев.

Сред 17-те приключени дела са това за пожара в склад за фойерверки в Илиянци срещу двама извършители, срещу Стоилка Асенова за малтретиране на двете й деца, срещу двама души за серия грабежи в София, и делото срещу кмета на столичния район Витоша за имотни измами, при които имоти, за които собствениците не се интересуват, са отнемани с фалшиви документи и след това залагани пред банки.

До 22 декември ще приключат делата срещу Янко Ваташки-Лудия за заплаха с убийство, срещу когото скоро ще бъде внесено в съда и делото за секскандала в Централния софийски затвор, за нападение на журналисти на бул. “Сливница”, както и делото срещу действащ служител на МВР, изнесъл и подправял документи от СРП, включително прокурорско постановление.

Поради сложност все още се разследват делата срещу служители от “Пощенска банка” за издаване на документ с невярно съдържание, че бившият директор на Топлофикация София Валентин Димитров и майка му нямат сейфове в банката, срещу длъжностни лица от Столична община, сключили неизгоден концесионен договор със “Софийска вода” и разследването на служител от Държавен фонд “Земеделие”.

В напреднал стадий е делото за падналия покрив на магазин “Билла” в столицата. Прокурор Пламен Георгиев обясни, че по него ще бъдат повдигнати обвинения срещу осем души – строители и проектанти. Разследва се и делото срещу Недим Генджев за прехвърляне на 600 000 лв. от сметка на Главното мюфтийство в негова. Той обаче от януари до 25 декември се води в болнични и това бави делото, обясниха прокурорите.