Спаска Митрова: Искам да започна работа в Македония и да живея там
Спаска Митрова: Искам да започна работа в Македония и да живея там / cнимка: Sofia Photo Agency
Спаска Митрова: Искам да започна работа в Македония и да живея там
24523
Спаска Митрова: Искам да започна работа в Македония и да живея там
  • Спаска Митрова: Искам да започна работа в Македония и да живея там

Не съм нарушила законите на Македония, всичките ми проблеми са заради българското ми самосъзнание, заяви в интервю за Дарик Спаска Митрова, която от седмица пребивава в Банско. Думите й са в отговор на изявлението на македонския президент Георге Иванов, който по-рано днес обяви на пресконференция в курортния град, че законите важат за всички, независимо кой от каква етническа и религиозна принадлежност е. Държавният глава на Македония посочи, че в случая не се касае за българското самосъзнание на Спаска Митрова, а за погазване на законодателството. В момент, когато Македония се стреми към членство в ЕС и НАТО, е в интерес на държавата да се спазват законите. 

"Закононарушение според Върховния съд на Македония е именно решението бащата да има свиждане с дъщеря ни Сузана в къщата на родителите ми, което ми бе връчено от Социалния център в Гевгелия", подчерта Митрова.

По думите на Спаска Митрова през последните три години тя е подложена на системен психически тормоз от страна на различни институции в Македония. Обиди по адрес на етническата ми принадлежност съм получавала и по време на престоя ми в затвора в Идризово, и от служители на Социалния център в Гевгелия, твърди българската гражданка.

„Не съм виждала детето си повече от пет месеца, никой не ми дава информация за нея. Разчитам на подкрепа единствено от българските институции", каза Митрова. Тя се надява да си намери работа и да се установи в Македония. „Българка съм, но там съм родена и там съм живяла", обяви Спаска Митрова.

Новини от Благоевград