/ Майчин дом
Спасена от смърт родилка прегърна за първи път близнаците си своя рожден ден. Пациентката, която днес навършва 29 години, беше изненадана от  Ръководството на СБАЛАГ „Майчин дом“ и акушерки от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение, които украсили с балони стаята й, съобщиха от лечебното заведение.

Младата жена била проследявана в болницата месеци наред, след като лекарите установили тежка бременност - близнаците били неблагоприятно разположени в матката.
Именно това наложило раждане с цезерово сечение. И двете бебета са момченца, доносени и в отлично здраве, като всяко от тях тежи над 3 кг.
 

родилка близнаци Майчин дом
Майчин дом

Заради големината на близнаците няколко часа след цезаровото сечение матката на жената изпада в атония (увеличената слабост на мускулната сила на матката, която в повечето случаи е причина за животозастрашаващо екстремно кървене). Бързата реакция на лекарите от "Майчин дом" и  професионализмът, с който е извършена последващата операция (лапаротомия) успяват спасят живота на родилката. "След всички реанимационни грижи жената към днешна дата е в много добро състояние, изкарана е от апаратна вентилация и е със самостоятелно дишане", уточняват от лечебното заведение.

Среднощна операция: Лекари от ВМА спасиха 46-годишен мъж (СНИМКИ)

родилка близнаци Майчин дом
Майчин дом

Щастливата млада майка днес празнува рождения си ден, като за първи път прегърна двете си деца. За да остане този ден най-радостният в живота ѝ, акушерките от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение и ръководството на лечебното заведение решиха да подготвят изненада за пациентката, като украсиха празнично болничната ѝ стая.

Изпълнителният директор на СБАЛАГ „Майчин дом“ проф. д-р Иван Костов лично поздрави пациентката с пожелание за дълъг живот, здраве и семейно щастие.
 

родилка близнаци Майчин дом
Майчин дом

В „Майчин дом“ работят повече от 200 акушерки, които осигуряват непрекъснат, ежедневен и денонощен цикъл на работа в помощ на лекарите, на майките и на най-малките пациенти.

Респект: 11 наши лекари спасиха дете (ВИДЕО)

СБАЛАГ „Майчин дом“ е най-голямата и най-старата специализирана акушеро-гинекологична болница у нас, където се проследяват и обработват най-сложните медицински случаи от цялата страна. Средно всяко 14-то българско дете се ражда в „Майчин дом“, като болницата продължава да бъде лидер по брой раждания на годишна база.