/ Thinkstock/Getty Images
Собственик на къща за гости в Балчик е източвал банковите сметки на клиентите си, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич. Пазарувал е онлайн за тяхна сметка техника, която е продавал на занижени цени.

Жертви на измамата са ставали основно чужденци. Един от пострадалите е българин, подал сигнал в полицията. В резултат на проведеното разследване от служители на икономическа полиция, отдел "Разследване" и полицейското управление в Балчик измамникът е разкрит. Той е 37-годишен.

Година и половина в затвора за източване на дебитни карти

При претърсванията на къщата за гости във вилна зона "Сборно място" край Балчик са открити и иззети 265 листа с информация за платежни инструменти - номера на карти, имена на картодържатели, дата на валидност и код за сигурност. Намерени са също лаптоп, мобилен телефон и други премети, свързани с извършването на престъплението.

Разследващите са установили, че мъжът е предоставял стаи под наем, като е изисквал от туристите потвърждение за онлайн резервации. При това клиентите е трябвало да предоставят данни от банковата карта.

Хотелиерът използвал получената информация, за да извършва онлайн пазаруване на електронна техника, която впоследствие е препродавал на занижена цена. Работата по разкриването на цялостната му престъпна дейност продължава, съобщиха още от Областната дирекция на МВР в Добрич.
БТА