Сметището в Суходол трябвало да е за всички граждани
Сметището в Суходол трябвало да е за всички граждани / netinfo

Първата клетка на сметището в Суходол трябва да се отвори и всички граждани на София трябва да участват в решаването на проблема с битовите отпадъци. За това призоваха от Гражданския общински съвет.

Според Димитър Димитров, председател на съвета, трябва да се създаде работна група от експерти по чистотата, представители на общината, държавната власт и граждани, която да работи по решаването на проблема с битовите отпадъци. Според него предложението на кмета на София Бойко Борисов за изработване на устройствен план на Суходол и западните райони на София е сериозна крачка за преодоляване на проблема с боклука.

Той нарече популистки идеите на кмета жителите на Суходол да бъдат освободени от такса смет и данък сгради при построяване на завод за отпадъци в Суходол. Според него най-доброто, което може да се случи на гражданите на България и боклукът на София е Европейската комисия да отложи членството на страната в Европейския съюз за 2008 година, през което време да бъдат проведени мажоритарни избори за кмет и местен парламент, ново правителство, както и провеждане на избори за завод за отпадъци и нов устройствен план на София.