Следващият напуснал ГЕРБ ще е Цветанов, смята Мирослав Найденов
Следващият напуснал ГЕРБ ще е Цветанов, смята Мирослав Найденов / снимка: БГНЕС, архив

„Много е пресилено да се каже, че ГЕРБ се разпада. ГЕРБ е една много голяма машина, която е добре финансирана. Всеки месец само от партийната субсидия тя получава над 1 милион лева, което не е малък ресурс".

Това коментира бившият земеделски министър Мирослав Найденов пред БГНЕС.

По думите му обаче в ГЕРБ текат процеси на ерозия.

„Последните събития са част от тях. Тези процеси ще се задълбочат, ако няма реакция от лидера на ГЕРБ. Само да припомня това, което Борисов написа във Фейсбук. За пръв път в 7-годишната история Борисов говори в пряк текст за промяна на ръководството и изпълнителната комисия. Ръководството на ГЕРБ е от двама човека - председател и заместник-председател. Вероятно Борисов не визира сам себе си. Вероятно визира Цветанов", каза още той.

В състава на изпълнителната комисия фигурират двама от съучредителите на БАСТА.

Това са Павел Димитров и Костадин Хаджигаев, които напуснаха ГЕРБ. Член на комисията е и Искра Фидосова. Останалите в комисията са кметове на Бургас, Стара Загора.

„Направих прогноза, че двама депутати ще напуснат и това се сбъдна. Следващият напуснал ще бъде изгоненият Цветанов", подчерта Найденов.

Според него, ако парламентът има хоризонт пред себе си, повече от даваното му до май време, ще се отцепят още депутати - достатъчно за парламентарна група.

„И тогава се появява опасността ГЕРБ да се маргинализира и да тръгне по стъпките на НДСВ, т.е. в по-следващия парламент вече няма да са сила. Борисов ще трябва да предприеме ход, защото на резервната скамейка седят нелоши хора", каза още Найденов.