Срив на социалните платформи Facebook и Instagram във вторник. Проблемът засегна всички приложения на компанията Meta, включително приложението за комуникация Messenger, както и Threads.

Според експерти сривът е засегнал потребители от цял свят и е бил един от най-големите за компанията. Темата в студиото на „Здравей, България” по NOVA коментираха експертът по киберсигурност Любомир Тулев и психологът Лилия Стефанова.

Facebook и Instagram се сринаха, всички потребители бяха изхвърлени за повече от час

По думите на киберексперта проблемът е бил вътрешен за Meta, като данните и паролите на потребителите по никакъв начин не са били застрашени.

социални мрежи
БГНЕС

„Известно е, че когато човек скролва, се отделя голямо количество допамин, който пристрастява към социалните мрежи”, посочи психоложката. По думите ѝ бягството от реалността е друг фактор, който привлича потребителите.

Говорителят на Meta Анди Стоун съобщи, че технически проблем е довел до затруднения при използването на услугите на компанията от някои потребители. „Решихме проблема възможно най-бързо за всички, които са били засегнати, и се извиняваме за причиненото неудобство”, каза той. Компанията не е отговорила на допълнителни въпроси относно причината за срива.
NOVA