Христо Димитров - това е името на служителя на столична бензиностанция, който за една нощ се превърна в герой, когото мнозина потребители на социалната мрежа хвалят. Поводът - реакцията му спрямо младеж, спрял да зареди, но… със запалена цигара.

Действието се развива преди месец в полунощ. На забележката на Христо младежът да загаси цигарата, клиентът не реагира.

Бесен бензинджия загаси с пожарогасител цигарата на нагъл клиент (ВИДЕО)

"Втори път му казах да угаси цигарата, защото може да се взривим. Реакцията беше: "Не си ти тоя, който ще ми кажеш какво да правя". И прецених, че всъщност  няма какво повече да си кажем с него. Всичко стана за десетина секунди", разказва Христо пред бТВ.

За щастие до саморазправа не се стига. "Стъписа ме непукизмът и нежеланието да възприеме, че нещо нередно се случва и при това се държи демонстративно, все едно си е вкъщи или в бара. Това малко ме шокира. Опита се да ми обясни как трябва да влизам и да започвам да им чистя колата. Как фланелката му струвала повече от месечния ми доход. Беше доста агресивен, но по-скоро само на думи", споделя още спомените си от онази нощ Христо.

След инцидента на бензиностанцията е извикана и полиция. За награда от работодателя си пък получава телевизор. 



Въпреки конфликта иска отново да чуе за младежа с цигарата: "Че е станал преподавател, пожарникар или шампион по шах, боксьор, че е спечелил два златни медала, че е направил нещо хубаво, а не просто да бъде част от едно смешно клипче".

Превантивният ефект на клипа също бил сигурен. "Ще има няколко човека по-малко, които ще пушат на бензиностанция", убеден е Христо.
 

screenshot/vbox7

 
Междувременно стана ясно, че майката на младежа с цигара смята да съди Христо Димитров. Жената поема отговорност за случилото се. Била виновна, защото не го научила къде може да се пуши и къде не.
 
"Моя е грешката. Аз не съм го научила къде може да пуши. Не съм му споменала, че ако има табелки, би трябвало да ги прочете. След това е бил агресивен служителят на бензиностанцията", каза майката пред NOVA.
 
Тя твърди, че от пяната очите на момчето са пострадали много. Затова тя смята да заведе дело срещу мъжа, загасил с пожарогасител цигарата на сина й за нанесени вреди.