Скандал с подслушване разтресе Военна полиция

Скандал с подслушване разтресе Военна полиция
Скандал с подслушване разтресе Военна полиция / снимкa: БГНЕС
Скандал с подслушване разтресе Военна полиция
23374
Скандал с подслушване разтресе Военна полиция
  • Скандал с подслушване разтресе Военна полиция

Арестуван е ръководителят на сектор „Вътрешна сигурност" във Военна полиция за незаконно подслушване с нерегламентирани специални разузнавателни средства. Той е задържан при акция на Софийската окръжна военна прокуратура и със съдействието на ДАНС.

Ръководителят на сектор „Вътрешна сигурност" във Военна полиция майор Красен Фенеров е в ареста за 72 часа с постановление на военна прокуратура. Той в продължение на половин година е подслушвал с нерегламентирани специални разузнавателни средства заместник-директора на Военна полиция полк. Борислав Сертов. Повдигнато му е обвинение по чл. 339 от Наказателния кодекс. Текстът гласи, че длъжностно лице, което без надлежно разрешение, използва специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация, се наказва с „лишаване от свобода" от една до пет години, а специалното техническо средство се конфискува.

При обиск в дома му са открити взривни вещества и боеприпаси. В момента военни прокурори разпитват по случая бившия директор на Военна полиция бригаден генерал Милко Чулев, който сега е заместник главен инспектор на Министерството на отбраната.

Задържаният ръководител на „Вътрешна сигурност" във Военна полиция в момента се намира във Военна болница под охрана.