/ БГНЕС, архив
Прогноза за времето за събота, 29 април
През нощта ще има разкъсана облачност, значителна над северозападните райони, където на места е възможно да превали.
 
В събота над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В следобедните часове ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки. Над Източна България ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. Там ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. В западните райони вятърът ще се ориентира от северозапад. Минималните температури предимно между 9 и 14 градуса, максималните - между 23 и 28 градуса.
 
Атмосферното налягане е по-ниско от средното за април и още ще се понижи.
 
В планините от западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Вятърът ще е до умерен от юг, югозапад. След обяд ще се усилва. Максимална температура на височина 1200 м - около 18 градуса, на 2000 м - около 11 градуса.
 
Над Черноморието в сутрешните часове ще има ниска облачност и мъгла. След обяд ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са в интервал между 12-16 градуса. Температура на морската вода е 10-13 градуса, а вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.b